Isnin, 17 November 2014

Tahniah SPRM Tahan 23 Kontraktor Disyaki Kemuka Tuntutan Palsu Projek Rumah Nelayan


Syabas dan tahniah tindakan yang diambil oleh SPRM dan disarankan agar siasatan menyeluruh dibuat kesetiap daerah termasuk Marang, yang ada kaitan dengan projek yang berkaitan.

Perkara ini jika dibiarkan akan merugikan kerajaan serta sikap tamak dan haloba mereka-mereka ini perlu dihapuskan, selain menyenarai hitamkan lesen mereka-mereka yang terlibat.

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menahan 23 kontraktor  kelas F  termasuk seorang kontraktor wanita  kerana disyaki mengemukakan tuntutan palsu terhadap projek baik pulih rumah nelayan di sekitar kawasan Dungun dan Paka.

Kesemua  individu tersebut  merupakan kontraktor yang dilantik di bawah Projek Khas Perumahan Nelayan (PKPN) bagi Parlimen Dungun dan Paka.

Mereka yang ditahan berumur  30-50 tahun  di bawa ke pusat operasi SPRM di Dungun kira-kira jam 12.00 tengah hari ini untuk  membantu siasatan.

Siasatan dibuat di bawah Seksyen 18 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...